Zoetzure tomatensoep

Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • 1 wortel
  • 1 stengel witte selder
  • 100 gr sojascheuten
  • 4 stronkjes paksoi
  • 1 teentje look
  • 150 gr bruine suiker
  • 1½ dl witte rijstazijn
  • 25 gr tomatenconcentraat
  • ½ l tomatencoulis (passata)
  • 1 l maggi PH Kippenbouillon
  • arachideolie

gemberschuimpje

  • gember
  • 10 cl gevogeltefond
  • 10 cl melk
  • 10 cl room
  • 1 el soja lecithine
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Soep

Bereiding

  1. Snijd de ajuin en de look fijn en stoof glazig aan in de arachideolie. Voeg daarbij de groenten gesneden in julienne en laat verder stoven.

  2. Voeg dan de suiker toe, laat lichtjes karamelliseren en blus daarna met de azijn.

  3. Voeg vervolgens de tomatenpuree en coulis toe en laat opkoken. Voeg daarna de bouillon toe en laat een kwartiertje koken.

  4. Voeg voor het serveren ook de sojascheuten bij de soep en werk af met het schuimpje.

  5. Het schuimpje: Snijd voor het schuimpje de gember fijn. Voeg de gember toe aan de bouillon, melk en de room en laat 10 minuten zachtjes koken. Zeef door en mix op met de soja lecithine.

5
Average: 5 (1 vote)