Zeebaars met pompoen

Ingrediƫnten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de pompoen in de helft en schil, haal de pitten eruit, snij in dunne plakken. Maak 20 rondjes uit de plakken en snij 200 gr pompoen in julienne (dunne reepjes).

  2. Verwarm de pekel, giet op de pompoenreepjes en de rondjes. Laat marineren tot ze lichtjes gegaard zijn.

  3. Gaar de rest van de pompoen door op te zetten in een weinig water met een blaadje laurier.

  4. Maak de panna cotta door 300 gr pompoenpulp te nemen en samen met de melk op te warmen. Voeg de geweekte gelatineblaadjes toe en zeef. Breng op smaak met nootmuskaat en Maaslands kruidenzout. Doe in vormpjes en laat opstijven.

  5. Serveer de pompoen met de zeebaars en werk af met verse kruiden.

1

Average: 1 (1 stem)