Aardappelomelet met chorizo en peterseliesalade

Ingrediƫnten

  • 4 sjalotjes, gepeld en in zeer dunne schijfjes gesneden
  • 4 takjes erse rozemarijn, gebruik de blaadjes
  • 4 kleine Spaanse chorizoworsten van goede kwaliteit (ongeveer 60gr elk), gesneden in dikke plakken van 1cm
  • 12 grote scharreleieren of biologische eieren
  • zwarte peper (vers gemalen)
  • zeezout
  • 6 kleine, glazige aardappels, gewassen en in stukken gesneden
  • 2 citroenen (sap)
  • extra Vergine olijfolie
  • 2 bosjes verse bladpeterselie, pluk de blaadjes en hak ze fijn
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Spaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op de maximale temperatuur of gebruik je grill. Leg de aardappels in een steelpan, dompel ze onder in gezouten water en breng aan de kook. Laat ze sudderen tot ze net gaar zijn, giet ze dan af in een vergiet en laat ze uitdampen tot ze droog zijn.

  2. Klop de eieren met een vork in een grote mengkom, kruid ze goed met zout en peper en zet ze opzij. Verwarm een ovenvaste braadpan van 20 cm met een antiaanbaklaag en doe er wat olijfolie in. Voeg de schijfjes chorizo en de stukjes aardappel toe. De chorizo zal beginnen te sudderen en geeft al zijn heerlijke vet vrij.

  3. Na een paar minuutjes, wanneer alles goudbruin en krokant is, haal je het uit de pan met een schuimspaan en zet je het opzij. Strooi de rozemarijnblaadjes in het hete vet. Zodra je ze erin gooit, worden ze krokant en knapperig. Giet er meteen de geklopte eieren over. Voeg de aardappels en chorizo toe en verdeel ze gelijkmatig over de pan. Zet de pan in de oven of onder de grill tot de omelet bovenaan goudbruin is en voldoende gebakken is in het midden.

  4. Terwijl de omelet bakt, doe je de sjalotjes in een kom samen met het citroensap, wat zout en peper en een scheut extra vergine olijfolie. Meng alles en knijp een beetje in de sjalotjes om ze wat zachter te maken. Doe er dan de gehakte peterselie bij. Serveer een klein beetje van deze salade op de omelet en tast toe!

4

Average: 4 (1 stem)