Zoet kruimeldeeg op grootmoeders wijze

Ingrediënten

  • 500 gr koude kwaliteitsboter, in kleine blokken gesneden
  • 500 g biologische bloem zonder bakpoeder, neem wat extra voor het bestuiven
  • 1 citroen (schil)
  • 2 grote scharreleieren of biologische eieren, geklopt
  • scheutje melk
  • 100 gr suikerglazuur, gezeefd
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Brits
Dessert

Bereiding

  1. Zeef de bloem van op een hoogte op een schoon werkblad en zeef daarbovenop het suikerglazuur. Kneed met je handen de blokjes boter door de bloem en de suiker. Wrijf daarvoor met je duimen tegen je vingers tot je een fijn, kruimelig mengsel krijgt.

  2. Op dit moment kun je interessante smaken toevoegen aan het mengsel. Meng de citroenschil er doorheen. Voeg de eieren en de melk toe aan het mengsel en kneed het zachtjes samen tot je een deegbal krijgt. Bestuif hem lichtjes met bloem. Kneed het mengsel nu niet te lang meer, anders wordt het elastisch en taai in plaats van kruimelig en bros.

  3. Bestuif je werkblad met bloem en leg het deeg erbovenop. Klop het tot een platte cirkel, bestuif het lichtjes met bloem, wikkel het in huishoudfolie en laat het ten minste een half uur rusten in de koelkast.

0
Nog geen stemmen