Quatre-quarts cake met citroen

Ingrediënten

Een eenvoudige quatre quarts of viervierdegebak is de meest eenvoudige cake. Verwarm de oven maar al voor!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bodem van een diepe, vierkante bakvorm van 20 cm in en bekleed met bakpapier.

  2. Mix de boter en suiker tot een bleek en romig mengsel. Klop de citroenschil en vanille erdoor. Voeg de eieren één voor één toe en klop telkens tot ze net opgenomen zijn. Schep de gezeefde bloem er in twee keer door tot alles goed gemengd is.

  3. Schep in de bakvorm en laat 40-50 minuten bakken tot een spies die je in het midden van de cake steekt er schoon uit komt. Dek losjes af met aluminiumfolie als hij te vlug bruin wordt. Laat 10 minuten afkoelen voor je hem uit de bakvorm haalt en op een rooster stort. Laat volledig afkoelen. Glaceer met citroenglazuur.

0
Nog geen stemmen