Slaatje met prosciutto en meloen

Ingrediënten

  • klein bosje basilicum
  • ½ citroen
  • 230 gr prosciutto
  • balsamicoazijn
Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Italiaans
Salade

Bereiding

  1. Pluk de basilicumblaadjes af en leg de kleintjes opzij voor later. Steek de grotere bladeren in een vijzel met een snuif zout en stamp fijn tot een brij. Voeg er 2 eetlepels extra vergine olijfolie aan toe en knijp flink wat sap uit de citroen.

  2. Leg 12 plakjes prosciutto op een schotel en laat in het midden wat plaats vrij.

  3. Halveer de meloen, schep de pitjes eruit en gebruik dan ook een lepel om stukken meloen te scheppen en midden op het bord te plaatsen.

  4. Sprenkel er wat balsamicoazijn over en strooi er dan ook de resterende kleine basilicumblaadjes over uit. Knijp nu het sap uit de halve meloenen in de dressing en roer erin.

  5. Zet dan de schotel op tafel, samen met de vijzel en een lepel voor de dressing.

0
Nog geen stemmen