Salade met gegrilde perzik
Ingrediënten
-
1 rol bladerdeeg
-
150 gram geitenkaas
-
4 takjes verse rozemarijn
-
1 sjalot
-
1 ei
-
1 rode ui
-
rode wijnazijn
-
250 gram walnoten
-
een halve citroen
-
Enkele blaadjes verse munt
-
frisée salade
Bereiding
Maak 6 takken rozemarijn tot spiezen voor de perziken.
Snipper een sjalot en de rozemarijn fijn.
Voeg zeste en sap van een citroen toe.
Voeg 6 plakjes verse geitenkaas toe.
Kruid af met peper en zout.
Snijd het bladerdeeg in de helft en smeer 1 stuk in met de vulling.
Leg het andere stuk er op en snijd in reepjes.
Meng een ei met water en strijk de stengels er mee in.
Werk af met grof zout.
Leg de kaasstengels 20min in de oven op 180°C.
Spies de perziken, strijk in met olijfolie en leg ze op de grill.
Meng 2el ongeraffineerde rietsuiker met rode wijnazijn.
Snijd een rode ui in slierten en voeg toe.
Rooster een handvol walnoten.
Doe zeste en sap van een citroen in een slakom.
Voeg 1el honing toe.
Kruid af met peper en zout.
Voeg olijfolie en fijngehakte verse munt toe.
Snijd de walnoten fijn en voeg een deel toe.
Doe de sla bij de vinaigrette.
Dresseer en werk af met de rest van de walnoten.
Voeg de rest van de geitenkaas en verse munt toe.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be