Tonkatsu met Japanse rijst
Bereiding
Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is.
Kook de rijst in 30 minuten gaar in een rijstkoker. 2 gelijke delen rijst en water. Of in een kookpot volgens de instructies op de verpakking.
Meng 1 el hoisinsaus, 2 el worcestershiresaus, 1 el ketchup en 1 kl poedersuiker tot een saus.
Doe 1 ei in een maatbeker, voeg 1 el mosterd, een scheut sushi azijn, peper en zout toe.
Plaats de staafmixer in de maatbeker en voeg 15 cl koolzaadolie toe. Mix tot een mayonaise.
Klop, tussen bakpapier, 4 lapjes spiering plat tot 1 cm dikte.
Vul een ovenschaal met bloem en een snuifje zout, vul een ovenschaal met 2 losgeklopte eieren en vul een ovenschaal met panko.
Spuit de panko een beetje nat met een handsproeier.
Verwarm een pan met een bodem koolzaadolie tot 180°C.
Haal het vlees door de bloem, de eieren en de panko. Frituur het 2 minuten aan elke kant in de koolzaadolie.
Laat het vlees 5 minuten rusten op een rooster en bak daarna een tweede keer.
Schil 1 wortel en 1/3 stuk daikon. Rasp op de grove rasp.
Breng op smaak met 2 el ponzu, 1 kl geroosterde sesamolie en 1 el sesamzaad.
Snipper 1 lente-ui fijn en voeg toe aan de salade.
Serveer de rijst met het vlees, de twee sauzen en de salade.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be