Aardappelespuma met garnalen & krokante brunoise

Ingrediënten

  • 100 gr grijze garnalen
  • 300 gr gekookte aardappelen
  • ½ dl kookvocht van de aardappelen
  • 1 dl karnemelk
  • ½ dl volle melk
  • 25 gr boter
  • peper en zout
  • 100 gr aardappelen
  • 2 sneetjes brood
  • boter

materiaal

  • espumafles met gaspatronen
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de espuma (gekookte aardappelen, kookvocht, karnemelk, melk, boter). Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Mix deze mengeling heel fijn en wrijf nog even door een zeef. Doe de bereiding in de espumafles, zet er een drie gaspatronen op en hou warm au bain-marie.

  3. Bak de brunoise van aardappel en deze van brood apart krokant in boter en kruid met peper en zout.

  4. Schud de espumafles en spuit de espuma in glaasjes of kommetjes. Verdeel er de grijze garnalen en de brunoise van aardappel en brood over.

  5. Werk af met wat zeekraal of sprietjes bieslook.

0
Nog geen stemmen

Dit is een recept van Hester

Junior MasterChef

Recepten
Wout Bru
Redactie
Elise Descamps
Uitgeverij
Tetcum & vtmBooks
Fotografie
Frank Croes
ISBN
978‐94‐61580‐47‐4
Meer info over het boek >>>