Frank Croes
Aardappelespuma met garnalen & krokante brunoise
Ingrediënten
-
100 gr grijze garnalen
-
300 gr gekookte aardappelen
-
½ dl kookvocht van de aardappelen
-
1 dl karnemelk
-
½ dl volle melk
-
25 gr boter
-
peper en zout
-
100 gr aardappelen
-
2 sneetjes brood
-
boter
materiaal
-
espumafles met gaspatronen
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de espuma (gekookte aardappelen, kookvocht, karnemelk, melk, boter). Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Mix deze mengeling heel fijn en wrijf nog even door een zeef. Doe de bereiding in de espumafles, zet er een drie gaspatronen op en hou warm au bain-marie.
Bak de brunoise van aardappel en deze van brood apart krokant in boter en kruid met peper en zout.
Schud de espumafles en spuit de espuma in glaasjes of kommetjes. Verdeel er de grijze garnalen en de brunoise van aardappel en brood over.
Werk af met wat zeekraal of sprietjes bieslook.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be