Grijze garnalen met een trio van tomaat en mozzarella

Ingrediënten

saus van gele tomaat

compote van rode tomaat

  • 5 rode tomaten, gepeld en ontpit
  • 1 th lepel gehakte cashewnoten
  • 1 th lepel gesneden peterselie en munt
  • peper en zout

salsa van groene tomaat

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Pel de garnalen en zet koud.

  2. Voor de compote: stoof de sjalot aan, voeg de gepelde en ontpitte tomaten toe, gaar kort en kruid met peper en zout. Voeg vlak voor het doorgeven cashewnoten, peterselie en munt toe.

  3. Voor de salsa: stoof de sjalot aan, voeg de andere ingrediënten toe en laat garen. Cutter, passeer en kruid met peper en zout.

  4. Voor de saus: stoof de sjalot aan, dan de ontpitte en gepelde tomaten, voeg de kippenbouillon en kurkuma toe en laat de saus garen. Mix de saus glad, voeg boter toe en kruid met peper en zout.

  5. Afwerking:Maak drie quenelles van de compote van rode tomaat. Trek een lijn van de saus van gele tomaat endruppel een beetje salsa van groene tomaat op het bord. Werk af met de garnalen, mozzarellabolletjes,kervel, rucola en Oost-Indische kers.

0

Nog geen stemmen

grijzegarnaal.be