Gepocheerd hoeve-ei met handgepelde grijze garnalen, schuim van aardappel, wintertruffel en olie van garnaal

Ingrediënten

Expert
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Pocheer de hoeve-eitjes op lage temperatuur gedurende 1 uur op 64°C in de schaal. Je kan het ei ook traditioneel pocheren, gedurende 3 à 4 minuten in water met azijn en zonder zout.

  2. Kook de geschilde aardappelen in ʻhalf melk, half roomʼ met peper en zout. Pureer alles in de blender tot een gladde massa. Breng op smaak met jus van truffel en bewaar de massa onder druk in een espumafles. Snij de sneden brood in blokjes en bak ze krokant in een klein beetje olijfolie, samen met tijm en grof zeezout.

  3. Laat de blokjes vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier. Pel de garnalen en droog de schalen en koppen in de oven, 15 minuten op 185°C. Laat de koppen, met steranijs en piment dʼEspelette, gedurende 2 uur op laag vuur infuseren in de olijfolie. Haal de olie door een fijne zeef.

  4. Dresseer het bord als volgt: leg de gepelde grijze garnalen in het bord, met het gepocheerde ei er bovenop. Verdeel het schuim van aardappel rondom de garnalen. Werk af met enkele druppeltjes garnaalolie en stukjes wintertruffel.

  5. Meer recepten met grijze garnalen vind je op www.grijzegarnaal.be.

0
Nog geen stemmen

Odé D’Aydie, Sec 2010 (Pacherenc De Vic Bilh, Frankrijk)

Soetehuys €9,95

Originele, strakke sec, boordevol bergamot, gekonfijte citrus, citroengras en gedroogde abrikoos.

grijzegarnaal.be