Baba met rum

Ingrediënten

Suikerstroop

  • 150 ml water
  • 100 gr rietsuikerstroop
  • 2 th lepels losse Indische thee

Banketbakkersroom met saffraan

Garneren

De baba met rum was kennelijk een Poolse inspiratie van koning Stanislas Leszcynsky, maar patissier Stohrer uit Parijs, die aan het hof van de Poolse koning verkeerde, ging met de eer van deze verrukkelijke creatie strijken! De oorspronkelijke naam van zijn patisserie in Rue Montorgueil was 'Au Baba'.

Voor mijn recept blijf ik trouw aan de oorspronkelijke smaken van saffraan, rum en thee uit West-Indië, die deel zouden hebben uitgemaakt van het oorspronkelijke recept. 

Gevorderde
6 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Indisch
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C/gasovenstand 3.

  2. Klop de eieren en de suiker tot een licht en luchtig mengsel, voeg daarna de warme melk en gesmolten boter toe en meng er de bloem en de gist onder.

  3. Giet in een beboterde bakvorm en laat 50 minuten bakken.

  4. Bereid ondertussen de banketbakkersroom met saffraan: klop de eierdooiers met de suiker en voeg daarna de maizena toe. Meng tot een glad mengsel. Voeg de warme melk toe en giet alles in een pan. Voeg de saffraan toe en kook tot het mengsel indikt. Voeg daarna de ongezouten boter en de vanille toe. Laat afkoelen.

  5. Voor de suikerstroop: verwarm het water met de rietsuikerstroop, de rum en de thee, breng aan de kook en laat 5 minuten reduceren tot je een stroop krijgt.

  6. Haal de afgekoelde cake uit de bakvorm, snij de bovenkant eraf, zodat hij plat op een schaal kan liggen. Zeef de suikerstroop en giet over de cake. Blijf stroop toevoegen, zodat de cake alle smaken goed kan opnemen. Bestrijk de cake ten slotte met verwarmde abrikozenjam.

  7. Meng de in rum geweekte sultanarozijnen onder de banketbakkersroom met saffraan en vul er het midden van de cake mee. Garneer met seizoenbessen en bestrooi met poedersuiker.

0
Nog geen stemmen