Hoe pocheer je peren?

Hoe pocheer je peren?

Nu het volop perenseizoen is, is het tijd om onze nationale trots in de kijker te zetten: de peer.

Je kan er een feestelijk dessert mee maken: gepocheerde peertjes. Naar ieders smaak: voor de kinderen pocheer je ze in suikerwater of perensap. Voor de volwassenen mag er al een extra toetsje alcohol bij.

Ontkurk de fles rode port of zoete dessertwijn die je tijdens de vakantie kocht voor deze verwennerij. Smaakmakers zoals een vanillestokje, steranijs of een kaneelstokje geven je peertjes een persoonlijke toets.

 

 

  1. Schil de peertjes en zet ze naast elkaar in een steelpannetje. 
  2. Overgiet ze met de port, wijn of perensap en voeg de suiker en specerijen toe. 
  3. Breng aan de kook en laat de peertjes dan 30-40 minuten op een zacht vuur sudderen tot ze zacht zijn. 
  4. Tip: Maak de gepocheerde peertjes een dag van tevoren klaar en laat ze afkoelen in de port. Verwarm ze zachtjes voor je het dessert wilt serveren. Haal de stoofpeertjes uit het vocht en hou ze warm.
  5.  Laat de saus verder inkoken, zeef en serveer ze in een apart sauskannetje bij de stoofpeertjes.
  6.  Heerlijk met een bolletje vers roomijs of chocolademousse.

 

Meer inspiratie: