Yoghurt panna cotta met een gezouten caramel en gepocheerde peer

Ingrediënten

  • 200 ml room
  • peren
  • suiker
  • 200 ml yoghurt
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestok
  • 2 el honing
  • beetje water
  • limoensap
  • peren
  • witte wijn
  • kaneel
  • peper
  • ½ citroen
  • munt
  • 1 vanillestokje
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Dessert

Bereiding

  1. Panna cotta: Week de blaadjes gelatine in koud water , verwarm de honing, doe deze samen. Doe de room en yoghurt samen, voeg honing en gelatine toe. doe in een glas en zet in frigo laat opstijven.

  2. Caramel: Suiker, beetje water en limoensap samen opzetten, en blussen met gezouten boter.

  3. Gepocheerde peer: Alles (witte wijn, steranijs, kaneel, peper, halve citroen, vanillestok, suiker) samen in een pot doen even laten opkoken en dan de geschilde peren in pot toevoegen, boterpapier opleggen en dan een deksel erop op zacht vuur laten pocheren. Als de peren gepocheerd zijn laten afkoelen in frigo, peren in mooie fijne stukken snijden geciseleerde munt toevoegen,

  4. Glas nemen met de panna cotta, de caramel erop doen en de perensalade toevoegen.

0
Nog geen stemmen