Ann Vertriest
Griesmeelpudding met bessensaus
Ingrediënten
-
60 gr griesmeel
-
2 blaadjes gelatine
-
vanille-extract
-
500 ml halfvolle melk
-
zoetstof
-
1 eigeel en 2 eiwitten
voor de bessensaus
-
400 gr aardbeien
-
200 gr frambozen
-
zoetstof
-
1 th l citroensap
Bereiding
Laat de gelatine in een beetje koud water weken.
Breng de melk aan de kook en roer het griesmeel er doorheen.
Laat 5 minuten koken terwijl u blijft roeren.
Neem de pan van het vuur, roer de uitgeknepen gelatine, het eigeel en het vanille- extract er doorheen en laat afkoelen.
Breng op smaak met zoetstof.
Klop het eiwit stijf en roer dit er doorheen.
Doe het mengsel in kommetjes en zet in de koelkast.
Was het fruit en maak het schoon.
Pureer met een staafmixer en haal door een zeef.
Voeg zoetstof en citroensap toe.
Serveer de pudding met de bessensaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be