Kalkoengebraad met pepersaus, gesmoorde spruitjes en aardappelen in de schil
Ingrediënten
-
100 gr kalkoengebraad
-
300 gr verse spruitjes
-
250 gr aardappelen
-
1 grote ui
-
300 ml kippenbouillon (opgelost bouillonblokje)
-
½ th lepel worcestershiresaus
-
1 el light room (max. 10% vet)
-
2 el groene peperbollen (op water)
-
grof gemalen peper
-
nootmuskaat
Bereiding
Maak het gebraad klaar in een braadzak. Eerst rijkelijk kruiden met peper en een beetje zout. Voeg ook ½ glas water toe aan de braadzak. (tijdsduur voor 400 g - 40 minuten)
Was en kuis de spruiten (alleen de buitenste bladen verwijderen).
Stoof ze in 1 el vetstof en voeg een glas water toe. Laat de spuiten gedurende 30 min langzaam stoven (af en toe wat water toevoegen zodat de bodem steeds bedekt is met water.
Kruid met grof gemalen peper en nootmuskaat.
Laat aardappelen garen in licht gezouten water.
Fruit de ui of de sjalotjes in een sauspan met een klein beetje vetstof, blus het geheel met 300 ml kippenbouillon en ½ koffielepel worcestershire sauce.
Voeg de groene peperbollen toe en laat gedurende 30 minuten zachtjes inkoken.
Voeg de jus uit de braadzak toe en zeef de saus.
Voeg op het einde nog een scheutje light room toe en wat extra peper.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be