Tournedos met pepersaus, kroketjes en witloofsalade
Ingrediënten
-
4 tournedos
-
250 ml bruine fond
-
125 ml room
-
1 potje groene peperbolletjes
-
2 el Cognac
-
1 klontje boter
-
500 g aardappelen kroket)
-
2 eieren
-
peper
-
zout
-
100 g boter
-
200 g paneermeel
-
200 g bloem
-
4 stronken witloof
-
1 el mosterd
-
200 ml arachideolie
-
1 scheutje azijn
Bereiding
Schil de aardappelen. Stoom ze gaar.
Scheid ondertussen de twee eieren. Hou het eiwit om te paneren.
Zet ondertussen drie schalen klaar, met respectievelijk bloem, eiwit en paneermeel.
Doe de twee eidooiers met een goede eetlepel mosterd, peper, zout en een scheutje azijn in een mengkom. Roer met een klopper. Voeg langzaam de olie toe tot er binding is.
Snij het witloof in reepjes. Verwijder eventueel de hardere kern. Meng op het laatste met de dressing.
Verwarm de oven voor op 40 tot 50 graden. Kruid het vlees met peper en zout. Kleur het vlees aan in warme pan met wat gesmolten boter. Haal ze uit de pan en leg ze in de voorverwarmde oven.
Verwijder het vet uit de pan. Blus met fond en de helft room. Kruid met gewone peper. Voeg de uitgelekte groene peperbolletjes toe en laat tot de helft inkoken. Breng op smaak met 2 el Cognac.
Haal de aardappelen uit de stomer. Scheid de eieren. Hou het eiwit om te paneren. Plet met een klontje beter, muskaatnoot, peper, zout en 2 dooiers. Strooi wat bloem op een bord. Gebruik ofwel een spuitzak, een krokettenmachine of een ijsschepper. Leg ze op het bebloemde bord.
Haal ze eerst door de bloem, dan het eiwit en tenslotte het paneermeel. Frituur goudbruin.
Meng de witloof met de dressing. Haal het vlees uit de oven en dresseer het bord.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be