Pot-au-feu met lookbroodjes

Ingrediënten

Heerlijke comfort food: een stoofpotje vergezeld van verse lookbroodjes.

Dit kan iedereen
8 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op de hoogste grillstand.

  2. Breng 3 l water aan de kook met een snuif zout.

  3. Schil, spoel en snij de wortelen, 6 raapjes, 1 kg vastkokende aardappelen, 1 prei en 3 selderstengels grof.

  4. Schil 2 uien.

  5. Snij 1 ui grof en prik een 10-tal kruidnagels in de andere ui.

  6. Maak een bouquet garni van peterseliestengels, tijm en laurier.

  7. Doe alle groenten (behalve de aardappelen en raapjes), de bouquet garni en 1 kg soepvlees in het hete water.

  8. Kook alles gedurende anderhalf uur en schuim regelmatig af.

  9. Bestrooi de bovenkant van de mergpijpjes met grof zout en laat anderhalf uur intrekken.

  10. Voeg de mergpijpjes, de aardappelen, de raapjes en een 10-tal zwarte peperbollen toe aan de soep.

  11. Kook de pot-au-feu nog 1 uur op een zacht vuur.

  12. Snipper een handvol peterselie en enkele blaadjes tijm zo fijn mogelijk.

  13. Verbrijzel 3 teentjes knoflook tot moes met een snuifje zout.

  14. Snij 1 ansjovis fijn.

  15. Doe alles bij elkaar in een kom en meng met 2 el boter op kamertemperatuur.

  16. Breng op smaak met peper.

  17. Snij 1 oud stokbrood overlangs.

  18. Bestrijk elke helft rijkelijk met de kruidenboter en grill tot krokante lookbroodjes.

  19. Proef de bouillon en kruid eventueel bij met versgemalen peper en zout.

  20. Serveer de groenten en wat soepvlees in een diep bord met een beetje bouillon. Werk af met wat peterselie. Serveer er mergpijpjes en lookbroodjes bij.

0
Nog geen stemmen