Snickerstaart van Loïc
Ingrediënten
-
6 eierdooiers
-
6 eieren
-
744 gr ongeraffineerde suiker (444gr + 300gr)
-
444 gr bloem
-
15 gr bakpoeder
-
1 snuifje zout
-
1 el rauw cacaopoeder
-
522 gr boter (222gr + 300gr)
-
222 gr koolzaadolie
-
125 gr fondant chocolade
-
melk
-
karamel
-
1 handvol pindanoten
-
2 el pindakaas
Bereiding
Doe 6 eieren en 6 eidooiers in een kom en weeg af. (in dit recept 444 g)
Voeg hetzelfde gewicht suiker toe.
Klop schuimig.
Doe opnieuw hetzelfde gewicht bloem in een kom.
Voeg bakpoeder en een snuifje zout toe.
Doe er cacaopoeder bij.
Meng in een aparte kom de 222 g boter met de 222 g koolzaadolie.
Voeg deze vetstoffen toe aan de schuimige eieren en klop verder op.
Voeg de droge ingrediënten toe aan het mengsel en klop nog 30 seconden verder.
Giet het beslag in 3 ronde, ingevette en bebloemde cakevormen.
Bak de cake gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Meng voor de nougat 300 g suiker met 6 eiwitten in een kom au bain-marie.
Klop op tot een stevige meringue gedurende 5 minuten.
Haal de kom van het vuur en klop nog 5 minuten verder op.
Voeg 300 g boter toe.
Voeg een lepel pindakaas toe en klop tot een homogeen beslag.
Laat opstijven in de koelkast.
Smelt chocolade au bain-marie.
Meng voor de soak 1 el pindakaas met een weinig melk.
Smeer een beetje nougat op de taartschotel.
Leg de eerste laag cake op de schotel en bevochtig met soak.
Lepel nougat op de laag en strijk af.
Doe hetzelfde met de tweede cakelaag.
Voeg karamel toe in het midden van de tweede cakelaag samen met een handvol pindanootjes.
Voeg de laatste laag cake toe.
Bestrijk met een paletmes de cake volledig met nougat.
Overgiet de cake met karamel en strijk af.
Doe hetzelfde met de chocolade.
Werk af met pindanootjes en laat afkoelen in de koelkast.
Serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be