Yakitori met mango en avocadosalade
Bereiding
Snijd al het vlees van de hoevekip.
Meng 100ml sojasaus, 100ml mirin, 100ml sake en 100ml water.
Snijd al het vlees van de hoevekip.
Laat de brochettes 60min marineren.
Doe 200g suiker in een steelpan.
Voeg 100ml azijn en 100ml water toe.
Snijd een chilipeper fijn en voeg toe.
Voeg 1kl chilivlokken, 1tl gemberpoeder en 1tl lookpoeder toe.
Voeg 1kl ketchup toe.
Laat 2el maïszetmeel oplossen in water en voeg toe.
Leg de brochettes op de velkant op de grill.
Snijd 2 avocado’s en een mango in stukjes.
Snijd een lente-ui fijn en voeg toe.
Breng op smaak met 2el zoetzure saus.
Voeg zeste en sap van limoen toe.
Voeg shiso en koriander toe om het af te werken.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be