Crêpe soufflé

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • ⅓ l melk
  • 2 eieren
  • 1 th lepel suiker
  • 50 gr geklaarde boter
  • ½ th lepel zout
  • 150 gr banketbakkersroom
  • puree van sinaasappelzestes
  • 2 th lepel Grand Marnier
  • 4 eiwitten
  • 1 citroen
  • bloemsuiker
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Maak het pannenkoekenbeslag: meng de bloem, suiker, zout, eieren en melk. Voeg wat geklaarde boter toe en meng goed.

  2. Bak flensjes in een licht ingevette pan.

  3. Meng de puree van sinaasappelzestes, Grand Marnier en een beetje banketbakkersroom samen tot een puree.

  4. Klop de eiwitten stevig op met enkele druppels citroensap en suiker en meng voorzichtig met een spatel door de puree.

  5. Vul de pannenkoeken met het beslag en plooi de pannenkoek in een maantje.

  6. Bak af op bakpapier in een op 200°C voorverwarmde oven. Ongeveer 8 min. Werk af met bloemsuiker.

4
Average: 4 (1 vote)