Soufflé glacé cassis

Ingrediënten

 • 1 citroen (sap)
 • 200 gr bosbessenstroop
 • 2 schijven gewone biscuit
 • Crème de cassis
 • seizoensbessen om te garneren

Deze ‘nepsoufflé’ is eigenlijk een heel lichtjes bevroren mousse die wordt gemaakt en geserveerd in een grote souffléschaal. Dit recept voor bosbessensoufflé met een hart van crème de cassis is natuurlijk bijgewerkt, aangezien het oorspronkelijke recept rauwe eiwitten bevat en de invriesmethoden ten tijde van Carême niet zo optimaal waren!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

 1. Bevestig een band van siliconenpapier rond je souffléschaal die 2 cm boven de rand uitsteekt.

 2. Doe de bosbessenpuree en de suiker (= 100gr zwarte bessenpuree + 100gr suiker) in een pan en verhit tot 120°C om een bosbessenstroop te maken.

 3. Klop de eiwitten samen met het citroensap op tot je stijve pieken kunt vormen en voeg ze bij de hete stroop. . Laat het mengsel afkoelen en spatel er dan zachtjes de opgeklopte room onder.

 4. Samenstellen van de soufflé: leg een schijf biscuit op de bodem van de schaal en giet er een paar theelepels crème de cassis over.

 5. Bedek de biscuit met een laag van het eiwit-roommengsel en draai er wat cassispuree door. Leg de tweede biscuit erbovenop en giet er eveneens enkele theelepels crème de cassis over. Schep er de rest van het roommengsel op en draai er eveneens wat cassispuree door.

 6. Plaats een nacht in de diepvriezer. Verwijder het siliconenpapier, garneer met wat verse bessen en bestrooi met poedersuiker.

0
Nog geen stemmen