Soufflé van knolselder

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Vegetarisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Verwam de oven voor op 200°C. Verwarm het frituurvet op 170°C. Snij het loof van de knolselder, schil ‘m en snij in dikke stukken. Stoom de stukken knolselder tot ze mooi zacht zijn. Snij de uiteinden van de pastinaak en schil ‘m tot hij helemaal wit is. Snij met een dunschiller sliertjes van de pastinaak. Hier maken we later krokante chips van.

  2. Doe de gestoomde knolselder in een cutter. Kruid met peper en zout, voeg de geraspte kaas, 2 eetlepels maïzena en 4 eidooiers toe. Snij alles met de cutter tot een glad deeg. Roer regelmatig om met de hand.

  3. Kruid het resterende eiwit met een snuifje zout en klop op tot een stevige massa. Vermeng het opgeklopte eiwit in 2 keer met het deeg tot een homogene massa. Vet 4 souffléschaaltjes in met boter en bestrooi met enkele venkelzaadjes. Vul nu de schaaltjes met de massa en strijk de bovenkanten glad. De schaaltjes gaan nu 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.

  4. Intussen neem je een handvol sliertjes van pastinaak en frituur je ze tot krokante chips. Serveer als afwerking bij de soufflé.

0
Nog geen stemmen