Hartige volkoren pannenkoeken met appel, ham en geitenkaas

Ingrediënten

voor het deeg

  • 160 g roggemeel
  • 4 eieren
  • 400 ml melk
  • 2 el rietsuiker
  • 1 snuifje zout
  • boter of olie

voor de garnituur

  • verse geitenkaas in bieslook
  • 6 sneetjes serranoham
  • 1 handvol rucola
  • 1 handvol jonge spinazie
  • 1 snee Emmentaler
  • 4 el zure uitjes
  • 4 el zure augurkjes
  • 1 kipfilet (al gebakken)
  • een paar blaadjes basilicum
  • een paar takjes dille

Een week lang gaat Sofie Dumont langs bij Gwendolyn Rutten.

Op maandag kiezen ze voor een snelle gezonde hap. Gwendolyn komt vaak laat thuis en deze pannenkoeken zijn de ideale maaltijd. Maak de pannenkoeken op voorhand. Zo hoef je enkel nog maar op te vullen, op te warmen en lekker te smullen.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor het pannenkoekenbeslag: schil de appel. Snij in fijne plakjes.

  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg. Klop goed los met een garde, zodat je geen klonters hebt. Tip: gebruik eventueel een staafmixer.

  3. Verhit de pan tot ze zeer heet is. Smelt een klontje boter. Lepel er wat deeg in en verdeel dadelijk wat appelschijfjes over het deeg. Bak. Draai om en bak verder. Leg ze op een bord. Draai om met behulp van nog een bord zodat de appeltjes bovenaan liggen.

  4. Voor de garnituur: snij de kip fijn. Snij serranoham in kleine stukjes. 

  5. Snij de augurken en peer fijn. Rasp de kaas.

  6. Was de spinazie en de rucola.

  7. Verdeel de garnituren naar wens over de pannenkoek. Heb je hem op voorhand gebakken? Warm dan even de pannenkoek op in de microgolfoven.

  8. Werk af met rucola, spinazie, peper, zout en wat olijfolie.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van