Soufflé pompadour

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Snij de bovenkant van 4 sinaasappelen en haal er voorzichtig het vruchtvlees uit.

  2. Meng de eierdooiers en de suiker in een kom tot je een licht en luchtig mengsel krijgt dat in volume verdubbeld is. Voeg het sap en de schil van twee sinaasappelen toe samen met de sinaasappellikeur en klop tot alles goed is vermengd.

  3. Klop je eiwitten op tot ze pieken vormen en spatel ze dan voorzichtig onder het sinaasappelmengsel. Vul nu elke uitgehaalde sinaasappel met het soufflémengsel, zet ze op een bakplaat en plaats 8-10 minuten in een oven van 210°C tot ze gerezen en goudbruin zijn.

  4. Deze soufflés zien er prachtig uit als je ze serveert in mooie vintage theekopjes, waardoor ze een extra glamoureuze toets krijgen!

4

Average: 4 (1 stem)