Gado-satay
Ingrediënten
-
1 th lepel vissaus
-
1 th lepel limoensap
-
1 th lepel arachideolie
-
1 rode curry
-
1 pindakaas
-
½ limoen (sap)
-
1 vissaus
-
30 gr geroosterde pindanoten
-
1 th lepel tamarindesap
-
3 kokosmelk
-
1 stuk laoswortel
-
2 blaadjes kafir
-
3 korianderwortels
-
korianderblaadjes
-
1 fijngesneden pijpajuin
-
3 blaadjes rucola
-
2 blaadjes munt
-
1 kipfilet
-
reepjes komkommer
Bereiding
Doe de korinaderwortels samen met de laos en de kafirblaadjes in een pan met wat arachideolie. Meng er de rode currypasta al roerend onder. Voeg er de kokosmelk, het tamarindesap en de pindakaas onder en breng zachtjes aan de kook. Giet er vervolgens het limoensap en de vissaus onder. Zet van het vuur en gebruik 1 eetlepel vermengd met wat limoensap als marinade voor de kip. Laat 30 min rusten.
Gril het stukje kip in een grillpan.
Meng de ingrediënten voor het slaatje onder elkaar en schik op een bordje. Leg daar het stukje kip op en overgiet met de pindasaus. Strooi er de geroosterde pindanoten over en werk af met een korianderblaadje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be