Millefeuille met verse fruit en crème patissier

Ingrediënten

  • 1 plak bladerdeeg
  • poedersuiker
  • 500 ml melk
  • 500 gr room
  • 350 gr suiker
  • 60 gr maizena
  • 60 gr vanillecrèmepoeder
  • 500 gr boter
  • 2 vanillestokjes
  • 5 eieren
  • fruit: meloen, banaan, kiwi, rode besjes, frambozen
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Prik het bladerdeeg in met een vork. Bestrooi het bladerdeeg met poedersuiker. Leg het boterpapier op een ovenplaat. Plaats hierop je bladerdeeg. Leg hier vervolgens nog boterpapier op en nog een ovenplaat. (Het bladerdeeg ligt zo tussen twee ovenplaten met boterpapier).

  2. Stop dit geheel een 10-tal minuutjes in een op 200°C voorverwarmde oven. Haal ze na deze 10-tal mintuutjes uit de oven, draai om en bestrooi terug met wat poedersuiker. Vervolgens nog enkele minuutjes in de oven afkleuren. Hierna afkoelen op een rooster.

  3. Kook de melk op met de suiker. Meng ondertussen de room met de maïzena, vanillecrèmepoeder en de eieren. Los de vanille op in het in het kokende mengsel melk en giet dit op het koude roommengsel.

  4. Voeg 250g gesmolten boter toe en vervolgens afwerken met 250g koude boterklontjes. Maak nu een montage met je bladerdeeg, crème pâtissier en vers fruit.

4
Average: 4 (1 vote)