Crème brûlée met koffiesmaak
Ingrediënten
-
4 dl volle room
-
75 gr kristalsuiker
-
4 dl melk
-
1 vanillestokje
-
6 eigelen
-
1 dl koffielikeur
-
1 el instant koffie
-
donkerbruine suiker
Bereiding
Giet de melk en room in een kookpot en zet op een hoog vuur. Schraap de vanillestok erbij. Laat opkoken en haal dan van het vuur.
Voeg de koffielikeur en instant koffie toe en roer door.
Doe de suiker bij de eigelen en klop schuimig met een mixer. Giet de crème al roerend bij de opgeklopte eigelen. Giet dit terug in de kookpot en laat een nacht rusten in de koelkast.
Vul kommetjes met de crème. Zet ze op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 150°C. Giet heet water in de bakplaat (au bain-marie). Bak ze af gedurende 35 à 40 min., naargelang de grootte van de potjes. Laat ze afkoelen in de koelkast.
Overstrooi met de donkere suiker en brand een korst met een brander.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be