Gebakken kwartel met toast champignon en stiltonjus

Ingrediënten

  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 klontje boter
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teentje look
  • 4 toasten
  • 200 gr shiitake
  • 1 sjalot
  • 100 gr stilton
  • 1 dl rode porto
  • 2 dl rundsfond
  • 4 kwartels
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Stoof sjalot aan met rozemarijn en blus af met port. Laat voor 2/3 inkoken en voeg rundsfond toe. Laat inkoken tot sausdikte en voeg er de stilton aan toe. Mix en zeef de saus. Voeg een klontje boter toe net voor het serveren.

  2. Bak de champignons met look en peterselie. Kruid af met peper en zout. Kruid de kwartels, bak ze en gaar ze 4 minuten in de oven op 180°C. Gril de toasten en schik de kwartels erop. Dresseer de saus rondom.

0
Nog geen stemmen