Konijnensaté’s met sesam en mangodip

Ingrediënten

  • 8 satéstokjes
  • 1 bussel munt
  • ½ dl witte wijn
  • 2 el rijstazijn
  • 1 scheut arachideolie
  • ½ teentje look
  • 1 sjalot
  • 3 el sesamzaadjes
  • 150 el panko
  • 2 eieren
  • 4 konijnenfilets
  • 3 el suiker
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Klop in een kom de eieren los en kruid ze met peper en zout. Ontvlies de konijnenfilets. Meng het broodkruim samen met de sesamzaadjes.

  2. Wentel de konijnenfilets eerst in de losgeklopte eieren en daarna in het broodkruim. Schil en ontpit de mango en stoof ze samen met de sjalot en de look aan in een beetje olie. Voeg de suiker toe en laat de mango zo gaar stoven. Voeg azijn en wijn toe. Laat het geheel op een zacht vuurtje sudderen en kruid het met peper en zout.

  3. Mix dan alles in de blender en laat afkoelen. Frituur de konijnenfilets gaar. Haal ze uit het frietvet, snij ze dwars in twee en rijg ze op een satéstokje zodat je 8 saté’s hebt. Schik de mangodip in een klein jeneverglaasje en zet er de saté in. Versier met een klein blaadje munt en de sesamzaadjes.

0
Nog geen stemmen