Paprikasoep met kippenballetjes en chorizo

Ingrediënten

  • 100 gr paneermeel
  • 100 gr chorizo
  • 200 gr kippengehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 200 gr kruidenkaas
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 dl witte wijn
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 tl curry
  • 3 el boter
  • 1 teentje look
  • 1 ui
  • 3 rode paprika's
  • 1 ei
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Soep

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de paprika's in stukken en verwijder de zaadjes. Verhit de boter en stoof de ui, look en paprika’s met het kerriepoeder aan.

  2. Voeg kippenbouillon, wijn en laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur circa 30 minuten trekken. Verwijder de laurierblaadjes. Mix en zeef de soep.

  3. Zet hem terug op het vuur en voeg er de kruidenkaas aan toe. Laat de soep nog even inkoken en kruid hem af met peper, zout en paprikapoeder. Maak ondertussen de balletjes.

  4. Meng het kippengehakt met het ei en paneermeel. Snij de chorizo in kleine blokjes en meng ze onder het gehakt. Kruid alles af met peper en zout en rol er bolletjes van. Laat ze 5 minuten mee garen (hangt van de grote af van de balletjes) in de soep en serveer.

0
Nog geen stemmen