Thaïse kipballetjes met noedels

Ingrediënten

  • 3 el soja
  • 1 limoenblad
  • 1 stengel citroengras
  • 600 ml kippenbouillon
  • daikon
  • 1 el koriander
  • 1 el munt
  • 2 teentjes fijngehakte look
  • 1 chilipeper
  • 2 el graspte gember
  • 1 rode ui
  • 2 eiwitten
  • 500 el kippengehakt
  • 300 gr noedels
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Stamp in de vijzel ui, gember, chilipeper, munt, koriander en look heel fijn samen met een beetje grof zout. Meng kip, eiwit en kruidenmengsel in een kom met je handen zodat alles mooi verdeeld is. Verdeel het mengsel in 16 porties en rol er bolletjes van.

  2. Kook de kippenbouillon op met de citroengrasstengel, limoenblad en de soja. Voeg de kippenballetjes toe, zet het vuur lager en laat ze nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg de noedels toe. Laat het geheel nog 6 minuten koken.

  3. Schik de daikon in soepkommen en giet er de bouillon, noedels en kipballetjes op. Bestrooi met verse munt en koriander.

0
Nog geen stemmen