Lamskoteletjes met tomatenchutney en aardappelbloempjes

Ingrediënten

voor de aardappelbloemen

  • 5 middelgrote aardappelbloemen
  • Provençaalse kruiden
  • knoflookpoeder
  • paprikapoeder
  • olijfolie

voor de chutney

  • 2 rode uien
  • 1 chilipeper
  • 3 tenen look
  • 2 kardemompeulen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 cm gember
  • 1 appel
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 800 g tomatenblokjes
  • 125 ml rodewijnazijn
  • 1 kl kaneel
  • 1 kl kurkuma
  • peper
  • 1 limoen
  • zout
  • 2 el honing

voor de salade

  • roodlof
  • krulsla
  • radijsjes
  • 1 appel
  • 3 el olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • 1 el graantjesmosterd
  • 1 el volle yoghurt
  • peper
  • zout
  • 1 kl honing

voor de lamskoteletjes

  • 12 lamskoteletjes
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • peper
  • zout

Vergeet gratin, kroketjes, frietjes, puree of gebakken aardappelblokjes, aardappelbloemen moet je eens maken. Verrassend eenvoudig, supermooi en zo lekker! Sandra Bekkari serveert ze met tomatenchutney en lamskoteletjes. Heerlijk.

Bereiding

  1. Maak het gerecht aan de hand van de video.

  2. Smakelijk.

0

Nog geen stemmen