Lamskoteletjes met lookpuree en flageolet
Ingrediënten
voor de lamskoteletjes
-
1 kg lamskroontje
-
250 ml lamsfond
-
peper
-
eventueel een scheutje porto
-
zout
-
1 klontje boter
voor de lookpuree
voor de flageolet
-
300 g flageolet
-
1 bot peterselie
-
1 ui
-
1 teen look
-
4 takken tijm
-
2 blaadjes laurier
-
1 klontje boter
Bereiding
Laat de groene bonen een nacht in koud water weken.
Kook ze daarna gaar volgens de verpakking met peper, zout, tijm, laurier en een teen look.
Schil en snij de aardappelen in stukjes. Stoom gaar.
Pel en snij de ui fijn.
Hak de peterselie grof.
Kruid de lamskroon met peper en zout.
Smelt een klont boter in de pan. Kleur het lamskroontje mooi aan in de pan.
Stop het 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Warm melk op. Doe de gestoomde aardappelen in een kom. Voeg een scheutje toe aan de aardappelen. Plet tot de puree. Pers er vier gepelde tenen look bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Giet de bonen af.
Smelt een klontje boter in een andere pan. Voeg de ajuin toe en stoof aan. Voeg de bonen toe. Stoof mee aan. Meng de peterselie onder de bonen.
Haal het vlees uit de oven. Leg ze apart en giet het vet van de pan af. Blus de pan met lamsfond. Laat kort inkoken en kruid met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje porto toe.
Snij het kroontje in koteletjes.
Serveer met de boontjes, puree en wat saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be