Lamskoteletjes met korianderkorst
Ingrediënten
-
zeezout
-
1 th lepel gemalen komijn
-
1 th lepel geraspte citroenschil
-
2 el koriander
-
1 handvol fijngehakte platte peterselie
-
160 gr verse broodkruimels
-
2 eieren
-
3 el melk
-
125 gr bloem
-
zwarte peper
-
125 ml olijfolie
-
kruidenyoghurt
Bereiding
Doe de bloem in een platte kom. Klop de melk en eieren lichtjes op in een andere kom. Meng de broodkruimels, peterselie, koriander, citroenschil en komijn in een derde kom en voeg peper en zout toe. Doop de lamskoteletjes eerst in de bloem, dan in het geklopte ei en ten slotte in de broodkruimels.
Verhit de olijfolie in een grote braadpan op een middelmatig vuur. Bak de koteletjes in verschillende keren zodat de pan niet te vol ligt, 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Dien op met kruidenyoghurt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be