Saltimbocca op de grill met courgettes

Ingrediënten

  • 3 eierdooiers
  • PH Italian Mix
  • 4 rozemarijntakjes
  • 1 grote courgette (of 2 kleine)
  • 1 bol mozzarella, in schijfjes
  • 4 plakjes gedroogde ham
  • 1½ dl witte wijn
  • 4 kalfslapjes
  • 4 kalfslapjes

Maak je saltimbocca - gevulde kalfslapjes – op de barbecue, dan haal je zonder enige moeite de zomer in huis. Door het gebruik van rooksnippers tussen het houtskool  kun je het vlees trouwens subtiel van een rooksmaakje voorzien. De buren, die genieten gratis  van de verleidelijke geur mee.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Leg de kalfslapjes op het werkblad en kruid ze met peper en zout. Leg daarop de plakjes gedroogde ham, een plakje mozzarella en kruid met de PH Italian mix.

  2. Rol op, haal de blaadjes van de rozemarijn en steek de rolletjes op de rozemarijnstokjes. Smeer in met wat olijfolie en gril op de BBQ.

  3. Snijd de courgette in plakjes van 0,5cm, kruid met peper en zout, smeer in met wat olijfolie en leg op de BBQ.

  4. Klop de eierdooiers met de witte wijn op een licht vuurtje op tot een sabayon, kruid met peper en zout.

  5. Serveer de saltimbocca met de sabayon en de courgettes, rasp de truffel erover.

0
Nog geen stemmen