Bloemkoolsoepje met Breydelham

Ingrediënten

Soep

  • 1 kleine aardappel
  • peper
  • zout
  • 1 l kippenbouillon
  • nootmuskaat
  • klontje boter
  • 2 witte uien

Afwerking

  • 1 snede Breydelham
  • 100 gr verse erwten
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Ui fijnsnijden en aanstoven in wat boter. Aardappel schillen en in blokjes snijden, toevoegen aan de ui. Bloemkool in trosjes verdelen en toevoegen, kruiden met peper en zout en de bouillon erbij gieten. De soep laten koken, daarna op een rustiger vuur laten garen.

  2. De soep mixen en verder afkruiden met nootmuskaat, eventueel zeven.

  3. Snijd de ham in gelijke blokjes en bak deze krokant in een beetje roomboter. Blancheer de erwtjes en voeg deze toe aan de ham. Kruiden met peper. (zout is al aanwezig in de ham).

  4. Laat de ham en de erwtjes wat uitlekken op keukenpapier en schep 1 lepel van dit mengsel in een glaasje (zo kan je verschillende glaasjes vullen). Schep hierbovenop een beetje soep. Serveren

0
Nog geen stemmen