Bake My Day: Regenboogtaart

Ingrediënten

  • 3 limoenen
  • Dr. Oetker regenboogfantasie

voor de icing

  • 250 g ongezouten zachte boter
  • 250 g poedersuiker
  • 250 g mascarpone (op kamertemperatuur)
  • 200 g gesmolten witte chocolade

voor de gekleurde biscuit

  • 300 g boter
  • 300 g suiker
  • 1 Dr. oetker vanillestokje
  • 200 g bloem
  • 100 g amandelpoeder
  • 1 el Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • 6 eieren
  • 4 Dr. Oetker kleurstoffen
  • Dr. Oetker bakspray

Elke week bakt Sofie Dumont een heerlijke taart met Bake My Day. Deze week maakt ze een prachtige regenboogtaart. Je wordt er instant gelukkig van. Krijg je na het zien van de video zin om de taart zelf te maken? Check dan zeker het recept!

Sofie bakte de regenboogtaart niet zomaar. Ze ging er drie kleurrijke meisjes mee verrassen. De video van haar bezoek kan je bekijken via onderstaande link.

Bake My Day: Marthe, Hanne en Klaasje zijn al drie jaar K3 en dat verdient een regenboogtaart van Sofie Dumont

Beginner
Tussen 30 en 60 minuten
Dr. Oetker

Bereiding

  1. voor de gekleurde biscuit: Doe de boter, de suiker en het vanillemerg (vanillestokje) in een kom en klop luchtig.

  2. Meng en zeef de bloem en de bakpoeder met de amandelpoeder. 

  3. Meng beurtelings de eieren en het bloemmengsel in de kom. 

  4. Verdeel in 5 à 6 kommen en roer in elke kom een andere kleurstof onder het deeg. 

  5. Vet de springvormen in en doe in elke springvorm de inhoud van 1 kommetje.

  6. Bak 30 minuten af in een oven op 160°C

  7. Laat volledig afkoelen

  8. Doe de boter, mascarpone en bloemsuiker in een kom en klop luchtig.

  9. Giet er de gesmolten en afgekoelde chocolade bij en klop tot een homogene smeuïge massa.

  10. Spuit een toefje frosting op een gouden karton. 

  11. Leg er de eerste biscuit op het gouden karton en druk goed aan. Bevochtig met wat sap van limoen en smeer frosting over het geheel.  

  12. Leg het tweede biscuit erop. Bevochtig weer met sap van limoen en smeer er weer frosting over. Herhaal dit tot de zesde biscuit. Druk telkens goed aan. 

  13. De rest van de icing mag in een spuitzak om over heel de taart te verdelen. Werk egaal af. 

  14. Werk af met versiervlokjes en een kroontje.

5

Average: 5 (1 stem)

Bake My Day

In Bake My Day bakt Sofie een taart voor een persoon, die even verwend mag worden.

 

Ontdek alle taartrecepten van Sofie Dumont uit Bake My Day.