Bake My Day: Regenboogtaart
Ingrediënten
-
3 limoenen
-
Dr. Oetker regenboogfantasie
voor de gekleurde biscuit
-
300 g boter
-
300 g suiker
-
1 Dr. oetker vanillestokje
-
200 g bloem
-
100 g amandelpoeder
-
1 el Dr. Oetker Backin bakpoeder
-
6 eieren
-
4 Dr. Oetker kleurstoffen
-
Dr. Oetker bakspray
voor de icing
-
250 g ongezouten zachte boter
-
250 g poedersuiker
-
250 g mascarpone (op kamertemperatuur)
-
200 g gesmolten witte chocolade
Bereiding
voor de gekleurde biscuit: Doe de boter, de suiker en het vanillemerg (vanillestokje) in een kom en klop luchtig.
Meng en zeef de bloem en de bakpoeder met de amandelpoeder.
Meng beurtelings de eieren en het bloemmengsel in de kom.
Verdeel in 5 à 6 kommen en roer in elke kom een andere kleurstof onder het deeg.
Vet de springvormen in en doe in elke springvorm de inhoud van 1 kommetje.
Bak 30 minuten af in een oven op 160°C
Laat volledig afkoelen
Doe de boter, mascarpone en bloemsuiker in een kom en klop luchtig.
Giet er de gesmolten en afgekoelde chocolade bij en klop tot een homogene smeuïge massa.
Spuit een toefje frosting op een gouden karton.
Leg er de eerste biscuit op het gouden karton en druk goed aan. Bevochtig met wat sap van limoen en smeer frosting over het geheel.
Leg het tweede biscuit erop. Bevochtig weer met sap van limoen en smeer er weer frosting over. Herhaal dit tot de zesde biscuit. Druk telkens goed aan.
De rest van de icing mag in een spuitzak om over heel de taart te verdelen. Werk egaal af.
Werk af met versiervlokjes en een kroontje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be