Bake My Day: Chocolade brownie taart (emojitaart)

Ingrediënten

voor het browniedeeg

voor de chocolademoussevulling

  • 400 g donkere chocolade (min. 70% cacao)
  • 50 ml zachte olijfolie
  • 600 ml volle room (koelkast koud)

voor de afwerking

  • 2 el cacaopoeder
  • Dr. Oetker chocoladetopping als taartlijm
  • Dr. Oetker rolfondant
  • Dr. Oetker voedingskleurstof
  • Dr. Oetker schrijfstift

Sofie Dumont is terug met Bake My Day. Elke week bakt ze een lekkere en prachtige taart. Deze week maakt Sofie een chocolade brownie taart of zoals ze hem zelf ook noemt, de emojitaart. Wil je de taart zelf ook eens maken? Bekijk de video, check het recept en bakken maar!

Sofie ging ook twee jonge mensen met een groot hart verrassen met de taart: Check de video via onderstaande link. 

Bake My Day: Sofie Dumont verrast Len en Chinouk van Jong Geweld met een emojitaart.

Beginner
8 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dr. Oetker

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 170°.

  2. Smelt de chocolade voor het browniedeeg au bain-marie en laat terug wat afkoelen, maar het moet wel vloeibaar blijven. 

  3. Zeef de bloem, de bakpoeder en een snuifje zout onder elkaar.

  4. Klop de eieren met de suiker op tot een dik schuim. (en ruban)

  5. Vouw er beurtelings voorzichtig de chocolade, de bloem en de hazelnoten onder. 

  6. Spray de bakvorm in, giet het deeg in de vorm en bak 30 min. in de oven. 

  7. Laat volledig afkoelen.

  8. Opgelet: kies voor een springvorm die perfect in de bolle kom past. Je zal die later moeten gebruiken om de vulling in te gieten. 

  9. Breek de chocolade voor de vulling in stukken. Smelt deze samen met de olie au bain-marie. 

  10. Klop de zeer koude room op tot zachte pieken. 

  11. Neem een koude pot en giet daar de gesmolten chocolade in. 

  12. Meng de helft van de geklopte room onder de gesmolten chocolade.

  13. Roer goed om en voeg de rest toe. Meng voorzichtig tot een homogene massa. 

  14. Bekleed de binnenkant van een bolle kom met plastiekfolie en giet hierin de chocoladevulling.

  15. Leg de afgekoelde brownie op de chocoladevulling. 

  16. Laat één nacht opstijven in de koelkast.

  17. Haal de taart uit de vorm en bestuif met het cacaopoeder. Versier met toffe emoji's.

5

Average: 5 (1 stem)

Bake My Day

In Bake My Day bakt Sofie een taart voor een persoon, die even verwend mag worden.

 

Ontdek alle taartrecepten van Sofie Dumont uit Bake My Day.