Bakplezier: zo maak je het bekende luipaardbrood
Ingrediënten
-
375 g bloem
-
35 g suiker
-
1 tl droge gist
-
½ tl zout
-
250 ml melk
-
15 g cacaopoeder
-
2 g houtskoolpoeder of donker cacaopoeder
-
20 g boter (zacht, op kamertemperatuur)
Bereiding
Maak het deeg. Doe de bloem in een kom.
Voeg de suiker, zout, melk en gist toe. Meng en kneed tot een homogeen geheel.
Verdeel het in drie porties. Meng deel 1 met cacaopoeder. Meng deel 2 met het donkere cacaopoeder of de speciale houtskool.
Laat elk deel apart 1 uur rijzen in een kom onder een vochtige handdoek op een warme plek.
Rol het cacaodeeg tot een verschillende cilinders.
Verdeel het donkere cacaodeeg in kleine porties en rol uit tot een plat vel. Leg er de cilinder op en rol dicht.
Verdeel het gewone deeg ook in porties. Doe hetzelfde als de vorige stap en rol elke cilinder in dit deeg.
Leg alles nu in een bakvorm. Laat nog een uurtje rijzen.
Bak het brood in de voorverwarmde oven op 180°C voor 30 à 40 minuten.
Haal uit de oven, laat afkoelen op een rooster. Smakelijk!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be