Tofu-yoghurt met gedroogd fruit en muesli

Ingrediënten

  • 100 g tofu
  • 200 g yoghurt
  • 1 dl agavesiroop
  • 20 g honing
  • 80 g duindoornbessen
  • 120 g gemengd droog fruit
  • 120 g muesli met fruit
  • 16 g gezouten amandelen
  • 20 g zuurbessen
  • 40 g havermoutroom

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, wordt wel eens gezegd. Dat is misschien wat overdreven, maar de dag stevig beginnen kan geen kwaad. Zeker niet als het een lange intense dag wordt, zoals bij Guga.

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Japans
Vegetarisch

Bereiding

  1. Je mengt de duindoornbessen met de honing en brengt die samen aan de kook. Dat mengsel druk je door een puntzeef. 

  2. Terwijl je zelfgemaakt duindoornbessiroop afkoelt, meng je de tofu en de yoghurt tot een brokkelig mengsel. Het gedroogd fruit snijd je in niet al te grote stukjes. Meer voorbereidend werk is er niet aan dit ontbijt.

  3. In elk diep bord leg je een vierde van het tofu-yoghurtmengsel met daarrond een beetje duindoornsiroop. Je giet naar smaak wat agavesiroop over de yoghurt en daar bovenop komen de stukjes gedroogd fruit en de muesli. Je besprenkelt het geheel met de havermoutroom en strooit er als afwerking de zuurbessen en de gezouten amandelen over. 

  4. Een stevig, gezond begin van je dag!

0
Nog geen stemmen