Oeufs en cocotte en stoemp met ham
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil en spoel de aardappelen.
Snijd ze in grove stukken en kook ze gaar in gezouten water.
Snijd ‘soldaatjes’ van het briochebrood en bak ze krokant en goudbruin in boter.
Snipper 1 sjalot glazig en stoof aan in boter.
Voeg de boontjes toe.
Snijd de beenham in ‘lardons’.
Giet de aardappelen af en laat uitdampen.
Stoemp tot puree.
Voeg een klont boter en een scheut melk toe.
Voeg de hamblokjes toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel de puree over de microgolfovenbestendige potjes/porseleinen schaaltjes en breek een ei over de inhoud.
Kook 4,5 minuten op 600 Watt in de microgolfoven.
Kruid de boontjes af met peper en zout.
Verhit 25 cl culinaire room in een steelpan.
Voeg 200 g pure chocolade in stukjes en laat zachtjes smelten.
Voeg 20 g boter en 2 eidooiers toe en roer voorzichtig om.
Verdeel over een paar glaasjes, werk af met fleur de sel en serveer met briochesoldaatjes.
Serveer een cocotte met soldaatjes en boontjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be