Bloemkoolsoep met saffraan
Ingrediënten
-
1 teentje look
-
1 zoete witte ui
-
½ l kippenbouillon
-
½ l melk
-
peper en zout
-
25 gr boter
-
2 el gehakte peterselie
-
olijfolie
Bereiding
Verdeel de bloemkool in kleine trosjes.
Look en ajuin fijnhakken en even laten uitzweten in olijfolie. De bloemkool, kippenbouillon en melk samen met de saffraandraadjes toevoegen. 20 minuutjes laten koken.
Enkele bloemkooltrosjes uit de pot scheppen en apart houden. Boter laten smelten en sauteer de bloemkooltrosjes. Roer de peterselie erdoor en laat heel even meebakken.
Soep mixen.
Schep de bloemkooltrosjes in een soepkom en de soep erbovenop. Werk af met een draadje saffraan en geroosterde pijnboompitjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be