Boerenkoolpizza met zoete aardappel
Ingrediënten
-
1 portie pizzadeeg (kant-en-klaar of zie link recept)
-
200 gr gewone mozzarella
-
1 zoete aardappel
-
3 el olijfolie
-
1 sjalot
-
2 teentjes look
-
fleur de sel en peper van de molen
-
pikante olie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°.
Pluk de bladeren van de boerenkool en snij er de harde nerven uit. Trek de bladeren in grove repen. Doe in een kom.
Schil de zoete aardappel en snij in dunne plakjes van 2 mm. Doe bij de boerenkool.
Snij de sjalot in rondelletjes van 2 millimeter en doe bij de rest. Pers de look over de groenten en giet er de olijfolie over. Kruid met fleur de sel en peper. Meng grondig. Snij de mozzarella in plakjes van ½ cm.
Bebloem je werkvlak en rol het pizzadeeg mooi uit tot je een platte schijf hebt van 30-35 cm doorsnede. Beleg de pizza met alle ingrediënten en bak in de oven tot hij gaar is (15 minuutjes) en hij mooi goudkleurig ziet.
Haal de pizza uit de oven, besprenkel rijkelijk met pikante olie en serveer meteen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be