Burgers van zoete aardappel en bonen met limoen en koriander

Ingrediënten

Hamburgers moeten niet altijd uit enkel vlees bestaan. Maak eens deze versie van zoete aardappelen en bonen. Heerlijk fris met limoen en koriander!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de zoete aardappelen ongeschild gaar. Giet ze af, laat even afkoelen, pel ze en snij ze in grove stukken.

  2. Pel en snipper de rode ui. Snipper de verse koriander. Rasp de zeste van 2 limoenen. Laat de bonen uitlekken.

  3. Meng alle ingrediënten (behalve de bloem en de olie) in een grote kom samen. Plet alles tot een grove massa. Kruid naar eigen smaak bij met peper en zout.

  4. Vorm burgertjes van het mengsel, dep in de bloem en laat die even rusten in de koelkast (ongeveer 1 uur).

  5. Bestrijk de burgers aan beide zijden met olie en grill ze op de BBQ. Serveer met een volkoren broodje, wat sla, tomaat, avocado en een lekker sausje.

0
Nog geen stemmen