Dennis Licht
Burgers van zoete aardappel en bonen met limoen en koriander
Ingrediënten
-
1 blik kidneybonen
-
1 rode ui
-
3 el gezouten pinda
-
75 g paneermeel
-
1 mespunt koriander (gemalen)
-
1 mespun komijn (gemalen)
-
¼ bot verse koriander
-
2 limoenen
-
peper
-
zout
-
2 el olijfolie
-
bloem
Bereiding
Kook de zoete aardappelen ongeschild gaar. Giet ze af, laat even afkoelen, pel ze en snij ze in grove stukken.
Pel en snipper de rode ui. Snipper de verse koriander. Rasp de zeste van 2 limoenen. Laat de bonen uitlekken.
Meng alle ingrediënten (behalve de bloem en de olie) in een grote kom samen. Plet alles tot een grove massa. Kruid naar eigen smaak bij met peper en zout.
Vorm burgertjes van het mengsel, dep in de bloem en laat die even rusten in de koelkast (ongeveer 1 uur).
Bestrijk de burgers aan beide zijden met olie en grill ze op de BBQ. Serveer met een volkoren broodje, wat sla, tomaat, avocado en een lekker sausje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be