Lamsfilet met zoete aardappel en knolseldercrème

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schrob de aardappelen goed schoon, je hoeft ze niet te schillen. Snij ze overlangs in 4 stukken. Stoom ze gaar in een stoommandje, ongeveer 20 minuten.

  2. Schil de knolselder en snij in gelijke stukken en stoom ook gaar.

  3. Voor de saus voor bij de zoete aardappel: doe een scheut maïsolie in een kom, pers daarbij de teentjes look. Voeg het sesamzaad, fijngestampt venkelzaad, kurkuma en het paprikapoeder toe. Meng onder mekaar.

  4. Als de zoete aardappelen gaar zijn, doe ze in een ovenschotel, met de schil naar beneden. Lepel de gekruide olie erover. Zet nog 10 minuten in een oven van 200°C.

  5. Als de knolselder mooi zacht is, doe in een keukenrobot, kruid met muskaatnoot en mix ‘droog’. Voeg de Alpro culinair light room toe. Begin met de helft, en voeg dan eventueel nog extra toe totdat je een mooie smeuïge crème hebt.

  6. Kruid de lamsfilets met peper. Verwarm een pan en smelt een klontje Alpro Bakken & Braden en bak de lamsfilets.

  7. Schep de knolseldercrème, zoete aardappelen en de lamsfilet op een bord. Werk af met takjes dragon, of een ander kruid naar keuze.

0
Nog geen stemmen