Chocoladetaart met pepermunt zonder zuivel of eieren

Ingrediënten

 • 6 el cacaopoeder
 • 500 gr fijne kristalsuiker
 • 2 el bakpoeder
 • 2 el witte wijnazijn
 • 500 ml water
 • 2 th lepel vanille-extract

Ganache

Garnering

 • eetbare goudglitter
 • eetbare vernis
 • pakje muntchocolaatjes (After Eight)
 • cacaopoeder
 • koperen chocoladevormpje (bloemen)
Expert
10 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Brits
Lactosevrij
Dessert

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed drie ronde cakevormen met een diameter van 20 cm met siliconenpapier. Zeef de bloem in een grote mengkom en voeg daarna de resterende droge ingrediënten toe. Voeg het water, de vanille en de azijn toe en mix ongeveer vijf minuten met een elektrische mixer op hoogste stand tot je een mooi egaal, glanzend mengsel krijgt. Verdeel het mengsel over de drie beklede cakevormen en bak 25-30 minuten tot een houten prikker er in het midden droog uit komt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en keer daarna om op een rooster.

 2. Voor de ganache: Breng de sojaroom in een pannetje aan de kook en giet over de pure chocolade. Meng voorzichtig tot alle chocolade gesmolten is en je een egaal en glanzend mengsel hebt. Voeg ten slotte de pepermuntolie toe en laat op kamertemperatuur afkoelen.

 3. Zet een springvorm met een diameter van 20 cm op een cakebord. Verwijder het bakpapier van de afgekoelde biscuits en snij voorzichtig elke biscuit horizontaal doormidden, zodat je 6 dunne biscuitlagen hebt.

 4. Leg een biscuitlaag in de springvorm en druk zachtjes aan. Dit wordt de bodem van de taart. Bedek met een laag ganache. Herhaal dit proces tot je springvorm tot boven toe gevuld is met lagen biscuit en ganache en eindig met een laag ganache. Laat ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven. Bewaar de resterende ganache voor later gebruik.

 5. Maak intussen de chocoladebloemen. Laat de pure chocolade au bain-marie smelten. Maak chocoladebloemen met behulp van koperen vormpjes (die een paar uur in de diepvries gelegen hebben). Doop de vormpjes in de gesmolten pure chocolade en laat op een siliconenmatje of een bakplaat opstijven. Haal de opsteven chocoladebloemen uit de koperen vormpjes. De punt van een scherp mes kan daarbij handig zijn. Bestrooi de chocoladebloemen met eetbare glitter en besproei ze met eetbare vernis voor een glanzende look.

 6. Haal de opgesteven taart uit de koelkast en gebruik een brandertje of de warmte van je handen om de taart voorzichtig uit de vorm te halen. Zet de taart op een rooster en giet er de resterende chocoladeganache over. Bedek de zijjkanten van de taart met de muntchocolaatjes en bestrooi ze met goudglitter. Schik je chocoladebloemen boven op de taart en bestrooi ten slotte met cacaopoeder.

0
Nog geen stemmen