Wafels zonder melk en eiwit
Ingrediënten
-
500 gr bloem
-
75 gr kristalsuiker
-
100 gr margarine of sojaboter
-
3 eigelen
-
8 dl sojamelk
-
1 th lepel bicarbonaat
-
10 gr verse gist
-
6 el arachideolie
-
bloemsuiker
Bereiding
Doe de bloem en de suiker in een kom.
Smelt de margarine zachtjes in een kookpot.
Doe de eigelen en bicarbonaat bij de bloem. Verbrokkel de gist erbij. Giet de gesmolten boter erin.
Giet de melk er al roerend bij tot je een glad deeg hebt. Giet de olie erbij en roer alles goed.
Warm het wafelijzer op tot het goed heet is. Giet het deeg in het wafelijzer tot alles.
Laat het wafelijzer dicht gedurende 5 à 8 minuten tot de wafels goed gebakken zijn. Versier met bloemsuiker.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be