Whoopies met vanillecrème en rood fruit
Ingrediënten
voor het beslag
-
100 g ongeraffineerde rietsuiker
-
2 eieren
-
250 g speltbloem
-
2 el cacaopoeder
-
6 g droge gist
-
150 g amandelmelk
-
70 g donkere chocolade (minimum 70%)
-
1 snuifje zout
voor de vulling
-
450 g roomkaas
-
1 vanillestokje
-
3 el bloemsuiker
-
200 g blauwe bessen (diepvries)
-
200 g frambozen (diepvries)
Bereiding
Snij de vanillestok overlangs. Schraap het merg uit de peul. Klop het merg op met de boter en de suiker. Het beslag moet wit en luchtig zijn en de suiker moet opgelost zijn. Schraap regelmatig bij met een spatel.
Klop er één voor één het ei onder.
Meng in een andere kom bloem, gist en cacao.
Smelt de chocolade au bain marie.
Meng het bloemmengsel in verschillende keren onder het boter-eimengsel. Voeg de amandelmelk toe en roer of klop tot er geen klonters meer zijn.
Voeg nu een snuifje zout en de gesmolten chocolade toe. Doe in een spuitzak.
Opmerking: is je beslag iets te stevig? Leg het even terug in de au bain marie.
Neem een bakplaat en bedek met bakpapier. Verwarm de oven voor op 185°C.
Spuit rondjes op een bakplaat. Klop even met de bakplaat op het aanrecht. Zo ontsnappen alle luchtbelletjes. Bak 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar, wanneer als je duwt in het deeg, het deeg terug omhoog veert.
Laat afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen de crème. Meng roomkaas met zeste van citroen, vanillestokje en bloemsuiker. Doe in een spuitzak met spuitmondje.
Vul de whoopies met vanillecrème en rood fruit. Werk af met een tweede koekje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be