Coulants au chocolat met fleur de sel

Ingrediënten

  • 200 gr pure dessertchocolade
  • 70 gr (ongezouten) boter
  • 50 gr bloem
  • 70 gr suiker
  • 4 eieren
  • 4 snufjes fleur de sel
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Gebak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de chocolade en boter langzaam au bain-marie smelten. Laat wat afkoelen op kamertemperatuur.

  2. Klop de eieren en de suiker in een kom tot een schuimig mengsel. Roer dit mengsel vervolgens onder de lauwe chocolade.

  3. Zeef de bloem boven de kom. Meng tot een glad deeg. Doe er fleur de sel bij. Giet het deeg in vier individuele bakvormen (zoals bvb muffinvormen).

  4. Bak 7 minuten in de oven. Laat 2 minuten rusten, haal uit de vorm en dien meteen op.

0
Nog geen stemmen

Annes lekkerste chocoladerecepten

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Auteur:
Anne Deblois
Formaat:
170x 240
Aantal pagina’s:
192
Prijs:
24,95 euro
ISBN:
97890890312365